Aasia on maailman suurin manner, ja sinne mahtuukin huomattavasti erilaisia musiikkitapahtumia, jotka sisältävät niin kansanmusiikkia kuin populaarimusiikkiin perustuvia festareitakin, jossa on esiintymässä sekä aasialaisia, että länsimaalaisia artisteja ja yhtyeitä. Yksi aktiivisimmista tapahtumien järjestäjistä on Japani, jossa nähdään vuosittain useita eri kansanmusiikkiin ja populaarimusiikkiin liittyviä tapahtumia. Myös esimerkiksi Kiinassa ja Intiassa järjestetään useita eri tapahtumia, joissa on mahdollista kuulla uusia artisteja ja toisinaan myös osallistua erilaisiin tilaisuuksiin, joissa voi oppia esimerkiksi perinteisten paikallisten instrumenttien, kuten esimerkiksi sitarin soittoa.
Aasiassa on erilaisilla festivaaleilla mahdollista tutustua myös paljon muuhun kuin pelkkään musiikkiin. Yksi mielenkiintoisimmista on Malesian Kuchingissa Borneon saarella järjestettävä Rainforest World Music Festival, jossa vierailijat pääsevät kokemaan musiikin ja luonnon harmoniaa. Festivaali kestää kolme päivää ja on ehdottomasti vierailun arvoinen. Se sisältää musiikkiesitysten lisäksi muun muassa työpajoja ja näyttelyitä, joten kyseessä on hyvin kokonaisvaltainen kokemus, jossa festivaalielämyksen lisäksi saa kokeilla uusia instrumentteja ja taidetta, esimerkiksi eri kulttuurien käsitöitä. Lisäksi vierailija pääsee maistelemaan ruokaa, jota ei ole ennen kokeillut.
Japanissa on hyvin rikas musiikkielämä

Japanilainen kulttuuri tunnetaan jossain määrin myös ympäri maailman, mutta harva on perehtynyt sushia ja samuraita syvällisemmin japanilaiseen kulttuuriin. Siksi Japanissa vierailevan kannattaakin osallistua johonkin japanilaiseen musiikkitapahtumaan, päästäkseen selville myös tyypillisestä japanilaisesta musiikista ja sen vaikutuksesta kulttuuriin. Yksi esimerkki Japanin monipuolisista tapahtumista on tuore Tokiossa järjestetty Hibiya Park Music Festival, jossa konseptina on rajattomuus ja vapaus. Tämä tarkoittaa sekä ilmaista sisäänpääsyä, että vapautta valita minkälaisiin tapahtumiin festivaaleilla aikoo osallistua ja mitä musiikkia haluaa kuunnella. Rajattomuudella tarkoitetaan, että kaikki ovat tervetulleita ikään ja sukupuoleen katsomatta.
Japani on tunnettu myös rockfestivaaleista ja erilaisista konserteista. Japanissa järjestetään kymmenittäin suurempia musiikkifestivaaleja, joista suuri osa painottuu kesän kuukausille, mutta myös muutoin on mahdollista osallistua eri tapahtumiin. Esimerkiksi uuden vuoden aattona Tokiossa järjestetään useisiin eri musiikkigenreihin painottuva Countdown Japan ja maaliskuussa No Nukes -rockfestivaali, joka on perustettu Fukushiman onnettomuuden jälkeen. Festivaalin tarkoituksena on musiikista nauttimisen lisäksi levittää tietoa ydinvoimaan liittyvistä riskeistä ja vaaroista. Japanin suurin festivaali on Fuji Rock, joka järjestetään kolmipäiväisenä Naeban hiihtokeskuksessa heinäkuun lopulla.
Intiassa on mahdollista nauttia kulttuurista ja musiikista samaan aikaan
Intiassa on runsaasti festivaalitarjontaa ja lämmöstä pitävät voivat nauttia erityisesti talvikuukausina Intian lämmöstä, joka on melko miellyttävää vaihtelua Suomen talveen. Intiassa kannattaa ehdottomasti osallistua perinteisen musiikin festivaaleille. Varanasissa pidetään Sankat Mochan Sangeet Samaroh, joka on saanut nimensä pitopaikan eli Sankat Mochan Hanuman -temppelin mukaan. Festivaali on osallistujille ilmainen ja sillä on vahva uskonnollinen merkitys, sillä se pidetään joka vuosi samaan aikaan Hanuman Jayantin, eli Hindujen uskonnollisen juhlan kanssa. Intiassa on runsaasti myös modernin musiikin ja erityisesti tanssimusiikin festivaaleja.
- Intiassa suosittuja elektronisen musiikin festivaaleja on runsaasti, esimerkiksi Road to Ultra India New Delhissä.
- Aasian ainoa aavikkofestivaali Ragasthan pidetään helmikuussa Intiassa.
Mongoliassa voi nauttia eksotiikasta populaarikulttuurin yhteydessä
Mongolia ei välttämättä nouse ensimmäisenä mieleen, kun mietitään Aasian unohtumattomia musiikkitapahtumia, ja maa onkin huomattavasti pienempi vaikuttaja esimerkiksi Japaniin, Kiinaan ja Intiaan verrattuna. Tästä huolimatta Mongoliassakin on mahdollista vierailla mitä eksoottisimmissa musiikkitapahtumissa, ja viime aikoina erityisesti populaarikulttuuriin on panostettu.
Hunnu Music Festival on nimetty yhden Mongolian legendaarisen kuninkaan mukaan. Sen tarkoituksena on edistää populaarikulttuuria Mongoliassa. Festivaali pidetään Chinggis Khanin patsaskompleksilla. Toinen modernia musiikkia edistävä festivaali on Play Time, joka on Mongolian suurin live-musiikin tapahtuma. Se järjestetään Gachuurtin kylässä, 30 kilometrin päässä pääkaupunki Ulaanbaatarista.
Kiinassa moderni ja klassinen kohtaavat
Kiinassa voi osallistua usealle erityyppiselle festivaalille, ja jos mukaan lasketaan vielä Kiinan eri itsehallintoalueet kuten Hong Kong, kasvaa määrä entisestään. Kiinan suurin musiikkifestivaali on Strawberry Music Festival, joka on pidetty vuoroin Pekingissä ja Shanghaissa. Festivaali ei painotu erityisesti mihinkään tiettyyn genreen, mutta edustettuina ovat muun muassa rock-, indie- ja dancemusiikki. Klassisen musiikin osalta Pekingin musiikkifestivaali on muodostunut yhdeksi maailman tunnetuimmista musiikkifestivaaleissa, jossa esiintyy myös länsimaalaisia artisteja. Festivaalilla on mahdollista kuulla samassa tapahtumassa modernia ja klassista musiikkia.

Korealainen musiikki sekoittaa idän ja lännen vaikutteita
Etelä-Koreassa on jo kymmenien vuosien ajan otettu vaikutteita länsimaisesta kulttuurista, joka johtuu suurelta osin runsaasta länsimaalaisten määrästä erityisesti suurissa kaupungeissa. Koreassa tämä länsimaalaisvaikutus on yhdistynyt korealaisiin perinteisiin, joka on luonut runsaasti erilaisia ilmiöitä esimerkiksi K-Popin. Korealaista musiikkia käsitellään omassa artikkelissaan. Korealaisen musiikin tapahtumista kannattaa vierailla ainakin Dream Concertissa, joka on K-Pop-fanien ykköstapahtuma. Se järjestetään pääkaupunki Soulissa ja sitä on järjestetty yli 20 vuotta. Tapahtuman esiintyjäkaartissa on joka vuosi korealaisen populaarimusiikin ykkösnimiä. Soulissa järjestetään myös mahtavia jazz-konsertteja ja legendaarisia dance-tapahtumia.
Aasialaisilla festivaaleilla kannattaa ehdottomasti vierailla
Vaikka aasialainen musiikki ei perinteisessä muodossa innostaisikaan, kannattaa jollakin aasialaisella musiikkifestivaalilla ehdottomasti vierailla edes kerran elämässä. Musiikin lisäksi festivaaleilla pääsee tutustumaan paikallisiin ja kokemaan vieraan maan kulttuuria muutenkin kuin pelkästään musiikin muodossa. Fanituskulttuuri erityisesti modernien artistien osalta saattaa olla aivan omaa luokkaansa. Tämän lisäksi tyypillistä kansanmusiikkia kuuntelemalla saattaa oppia uutta vieraasta kulttuurista, ja käytössä on esimerkiksi runsaasti soittimia, joita ei länsimaissa juuri näe. Aasialaisissa musiikkitapahtumissa vierailu ei siis suinkaan ole pelkkää musiikin kuuntelua; se on elämysten kokemista parhaimmillaan.